10 мотивиращи урока от Антъни Робинс

10 мотивиращи урока от Антъни Робинс

1
Антъни Робинс е посветил повече от половината си живот да помага на хората да открият и да развият своите уникални максимални възможности. Смятан за най-добрия специалист в САЩ в науката за върхови постижения, той е основател и председател на компаниите „Антъни Робинс“, които имат за цел да помагат на хората да постигат лично и професионално съвършенство.
Робинс е бил консултант по върхови постижения на ръководителите на организации като Ай Би Ем, Ей Ти Ти, Американ Експрес, Мак Донел-Дъглас и американската армия, както и на професионални спортни отбори като „Доджерите на Лос Анджелис“, „Кралете на Лос Анджелис“, отбора на Купата на Америка и на спортисти, спечелили златни олимпийски медали. Робинс и в момента дава съвети и консултации на редица световноизвестни личности и е главен съветник при преструктуриране на някои организации и общности. Водещ мотиватор и ментор на най-успешните лидери от света на мрежовия маркетинг.

Урок 1: Неуспехът не съществува
Начина, по който се справяме с нашите провали ще промени в много по голяма степен живота ни, отколкото всички други наши действия.

Урок 2: Вземайте решения
Нашата съдба се определя от решенията, а не от обстоятелствата. Повечето хора казват: „Реших да сваля няколко килограма“, но не осъзнават, че това е твърде общо намерение от тяхна страна, нямащо никаква специфика.
Това е като някакъв израз на предпочитание или с други думи е абсолютно същото като „Искам да отслабна“. Реалната задача може да се осъществи, когато решите какво наистина искате да промените или да постигнете, като го измерите и заявите върху кое точно искате да работите.
„Искам да отсбана с 5 кг като бягам всеки ден по 3 км” е доста по добър вариант, нали? Хората, които искат да преодолеят несгодите и да променят живота си трябва ежедневно да вземат 3 важни решения за нещата, които правят:
**Върху какво да се съсредоточа?
**Колко важно е това или онова?
**Какво трябва да се направи?
В моментите, в които взимаш решение, се оформя съдбата ти.

Урок 3: Изградете си твърди убеждения и ги следвайте
Вие сте свободни да решите, да посочите към кои убеждения да се придържате и следвате, а те от своя страна ще определят действията, които предприемате. Важно е да се изберат вярвания, които ви подкрепят, ще ви зареждат с надежда и енергия. Както ви казах, вие избирате, подберете най-добрите си вярвания!

Урок 4: Това, което виждате, това и получавате
Ключът е да се промени емоционалното състояние, което от своя страна да промени посоката на нещата върху, които се концентрираме. Трябва да се уверим, че при възникване на проблеми ще се фокусираме върху решенията за това къде искаме да отидем, а не върху това, което ни плаши.
Това, за което най-много говорите, това и изпитвате! прехвърляне на вниманието, вземане на решения, промяна на убежденията-дали всичко това става незабавно? Не разбира се. Този процес може да се сравнява с растежа на мускулите в нашето тяло.
Когато тренирате вашите мускули те не се взривяват като балон, нали? Това се случва постепенно. Но аз ще ви гарантирам, че ако вие поне частично се опитате да измените фокуса си и бъдете постоянни в това, вашите реални обстоятелства ще се променят значително.

Урок 5: Въпросите-това е отговора!
На сутринта се питам едни и същи въпроси, а вечер други. Тези въпроси ме държат удивително бодър и мотивиран през целия ден и доволен всяка вечер отивам да си легна. Ето и моите сутрешни „въпроси-стимуланти“:
**Кое в живота ми ме прави най-щастлив в момента?
**Кое е това нещо, което ме кара да се чувствам добре?
**Кое е това, което ме притеснява?
**С кое в моя живот съм горд в момента?
**За какво се чувствам благодарен в момента?
**Кого обичам? Кой ме обича?
Вечерни въпроси-стимуланти:
** Какво свърших добре днес?
**Какво научих днес?
**Как днешния ден направи живота ми по-добър?
**Как днешния ден може да послужи за инвестиция в бъдещето ми?
В заключение – Успешните хора задават по-добри въпроси и като резултат, получават по-добри отговори.

Урок 6: Физическото и емоционално състояние са взаимно свързани
Движението на тялото ни променя начина ни на мислене, чувства и поведение. Разгледайте поведението на успешните хора около вас и копирайте техните движения!

Урок 7: Речник на успеха
Може да ускорите силата на насладата и вълнението в значителна степен с малка промяна на обичайния начин, по който ги описвате. Заменете в речта си например думата „бързо” със „взривно”, думата „приятно” с „луксозно”, „интересно” със „скандално”, „добре” с „не може да бъде” и т.н. Това със сигурност ще окаже ефект върху възприятията и ще засили положителните такива още повече.

Урок 8: Използвайте мощни метафори
Зад всяка метафора стои система от вярвания. Когато изберете някоя метафора, за да опишете живота си или ситуация, вие също избирате и подкрепяте свои различни убеждения. Ето защо трябва да се замисляте сериозно за избора на думи, когато описвате живота си!

Урок 9: Поставете си цел
Стъпката без която нито един гуру на личностното развитие не минава! Хората не са мързеливи. Те просто имат слаби цели – цели, които не ги вдъхновяват.Поставянето на цели е обосновано с едничката цел да предадем направление на някои основни области от нашия живот и да насърчим движението в желаната посока.

Урок 10: 10 дневна психологическа подготовка
Това ще ви даде възможност да поемете контрол над ума си и няма да позволите на мозъка си постоянно да превърта в главата ви негативни мисли. Ето и правилата:
През следващите 10 дни изхвърлете вредните мисли, чувства, въпроси или метафори. Естествено те няма да изчезнат с магическа пръчка, но когато се появят отново въпреки вашето усилие да ги изгоните надалеч, а това ще се случи със сигурност-веднага си задайте въпроси, които ще ви изведат от този омагьосан кръг на негативнити мисли.
Ето ви и няколко примера: Със сигурност има нещо страхотно в този проблем, кое ли е то? Как мога да получа удоволствие от процеса, който върша? Какви са недостатъците? Когато се събудите сутринта задайте си „въпросите стимуланти” от урок 6, вечерта повторете упражнението с вечерните такива.
През следващите 10 дни напълно се фокусирайте върху решения, а не върху проблеми. Ако по време или след тази психологическа подготовка имате отново отрицателни мисли не се самобичувайте. Просто ги заменете с нещо положително. Ако изпълните тази програма ще си помогнете в изграждането на нови навици, които ще допринесат за растежа ви и ще ви дадат възможност да се радвате на живота всеки един ден все повече и повече.
robbin

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *