Тайният език на числата

Тайният език на числата

И числата си имат език. И той не е свързан с тяхното количество. Науката нумерология изследва значението на числата, връщайки на човечеството изгубените в миналото и мистиката знания, които могат да бъдат особено важни за финансите на всеки човек.

Малко известен факт е, че авторът на „аналитичната психология“ ,известният психиатър Карл Густав Юнг  работи не само върху  тълкуването  на религията, митовете, сънищата, но и числата. Много преди него, древните гърци смятали, че всички предмети са числа.

И така – какъв е тайният език на числата, който ще ви е изключително важен, ако давате или вземате пари назаем.

ЕДНО – силно число. Има значение както на уединение, така и на обединение. При финансите, това е числото на честността и чистота на сделките.

ДВЕ – символ на двойственост.Това е числото на материализираното зло. Във финансовите въпроси , това е числото на безвъзвратните загуби.

ТРИ– символ на живота, включващ раждане и смърт.То също е символ и на човека –единство на тяло, мисъл и душа.Във финансовите въпроси , това  число носи успех, но не способства за натрупване.

ЧЕТИРИ –това е числото на равновесието.То е и числото на посоките на света –изток, запад, север юг. Както и на четирите земни стихии-огън, вода, въздух, земя, съществуващи в равновесие. В областта на финансовите въпроси, носи стабилност и увереност.

ПЕТ – символ на щастието.Това е свещеното число на Соломон, числото на божествената природа на човека. Във финасовата сфера, това наистина е много щедро число- парите могат лесно да се харчат, но и носят радост и удоволстие.

ШЕСТ– едно от идеалните числа, толкова идеално, че се разглежда като символ на посредственост, лишена от нещо забележително. Във финансовата сфера, това е числото на умереността и скромността.

СЕДЕМ – мистично, много силно число, символ на невидимост. Във финансовата сфера, това число може да доведе до крах.

ОСЕМ – символ на два свята- материалния  и духовния, но и символ на правосъдието. Това е число на безграничността и на съдбовната предопределеност. Във финансовата сфера, това число може да доведе до изпитания , но и до голямо забогатяване.

ДЕВЕТ – едно мистично число, символ на духовното съвършенство и неразрушимостта на материята. Това е числото на живота, в който духовното преобладава над материалното. Във финансовата сфера, това е числото на устойчивите и стабилни позиции, но без прираст на капитала.

НУЛА –символизира непроявената материя, небитието. Във финансовата сфера, то може да се проявява двуяко –или да материализира и осъществява идеите, или да скрива, да занулява всички постижения.

 

2

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *