Спри болките в ставите

Спри болките в ставите

Болките в ставите са може би сред най-мъчителните  заболяванията на опорно-двигателния апарат. И най-често срещаните. Според статистика от тях страдат около 30% от населението на земното кълбо. Особено активни заболяванията на ставите стават при увеличаване на възрастта. Изследвания сочат, че патологията на ставите при лица, по-възрастни от 40 години се открива при 50% от случаите, а над 70 години – при 90%.

А последната тенденция – все повече млади хора, между 20 и 30 години изпитват  болки в ставите. 

Защо ?

00041149

 

Нашият живот е низ от непрекъснати противоположности. Понякога започваме интензивно да се занимаваме със спорт, опитваме се да тичаме, записваме се на фитнес,  а понякога стоим неподвижни на компютъра в продължение на дни. Всички това не може да не се отрази на ставите – точно те ни помагат да правим тези или други движения. И пак ще цитираме статистиката- в съвременния свят с високия си ритъм на живот, най-често срещаните проблеми са на опорно-двигателния апарат.

И парадоксално, както неподвижността, така и активната дейност могат да навредят.

Последствията от заседнал начин на живот отдавна са известни – наднормено тегло, проблеми със сърдечно-съдовата система и, разбира се, болка в ставите. Липсата на движение води до забавяне на обмяната на веществата в ставата. Да вземем например колянната капачка. Когато сте седнали, коляното за по-голямата част от времето е в свито положение, капачката на коляното плътно се притиска към ставата. Това постоянно налягане и липса на движение води до недостатъчно снабдяване на ставните повърхности, тъй като доставянето на хранителни вещества е възможно само когато ставата е в движение. Резултатът – много неприятно усещане.

Активните спортове са много полезни, но понякога е трудно да спрете навреме, искам „по-бързо, по-високо, по-силно“ и тялото преживява претоварване. Мускулите и ставите работят на границата на възможностите и, разбира се, се нуждаят от подкрепа.

И ако навреме не предприемете необходимите мерки, болката се превръща в ежедневно изпитание. Нещо повече – всяко движение, което човек прави, се превръща в изпитание.

Самите болки в ставите са симптом на други заболявания, някои, от които са ревматизъм, артрит, техните разновидности, ревматоиден артрит и др.

Пред хората, страдащи от тях винаги стои дилемата – лекарства или народна медицина. Разбира се, лекарствата са нужни в много от случаите. Но все повече хора проявяват интерес към продукти, които ще потушат болката, но няма да увредят вътрешните им органи.

Компания TianDe предлага изцяло природни продукти, както  за любителите на активни тренировки, така и за тези, които предпочитат дивана пред фитнеса (или са принудени да водят заседнал начин на живот поради своята работа). Благодарение на активните билкови компоненти в състава им, продуктите са идеални при значително физическо натоварване, когато на опорно-двигателния апарат предстои дълга и трудна работа, например тренировка в залата. „Предтренировъчно“  може да използвате продуктите , за да помогнете намаляването на дискомфорта в областта на ставите, който възниква след активните упражнения.

При заседнал начин на живот на нас първо ние необходимо да „раздвижим кръвта“ по организъма. На това на пълно помага загряващо действие, което подобрява притока на кръв към ставите. Това позволява да се компенсира недостатък на липсата на движение и премахва дискомфорт.

И най-важното – тези продукти са прекрасна профилактика за всички, които вече страдат от артрит с всичките му разновидности.

Спрете болката с билки от Алтай и Тибет!

„Спешна помощ“ при болки. Много подходящ при активно спортуващи.Може да се използва без ограничения.Има загряващ ефект:

Подходящ за вече съществуващи проблеми. Препоръчителен курс – 8 седмици. Има леко охлаждащ ефект.

Универсален пластир. Може да бъде съпътстващо средство при болки в ставите от всякакъв род. Няма ограничения в използването.

Билков пластир, атакуващ специално болките в ставите. Препоръчителен курс – 3 седмици.

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *