Фукоидан – невидимият „пластичен хирург“ за нашата кожа

Фукоидан – невидимият „пластичен хирург“ за нашата кожа

Някъде по света има жени, чиито лица изглеждат непокътнати от времето, сякаш изгладени от скъпа поредица хирургични манипулации..А за красотата на тези жени не се грижат пластични хирурзи, а природата.

  • За първи път фукоидан в състава на кафявите водорасли е открит от немският химик Бернард Толенс още през 1890 година.
  • 23 години по-късно шведският професор Килин го извлича от състава на клетъчната обвивка в самостоятелно вещество със силна активност.
  • През 1913 година светът се сдобива с панацеята фукоидан,
  • А за свойствата и възможностите на фукоидан започват да се възползват едва в днешно време.

Още преди 100 години започва по-внимателното изучаване на кафявите водорасли. Разпространени във водите по целия свят, те са в особено количество в умерените и полярните морски ширини и са ценен продукт за хората.

Кафявите водорасли исторически са сравнително млад организъм, появил се на Земята преди не повече от 200 милиона години. Тези многоклетъчни представители на подводната флора имат уникален строеж на външния си аморфен слой, който се състои от протеини, пектини и алгинова киселина, а вътрешният им слой представлява целулозни микрофибри.

А преди около 50 години СЗО (Световната здравна организация) установява, че най-голямата продължителност на живота е в Япония- средна продължителност на живота на жените от порядъка на 87 година, а на мъжете около 83 години. Тази тенденция е най-ясно забележима при жителите на крайбрежните райони. А в допълнение към дълголетието, японците се отличават с превъзходното състояние на кожата си, благодарение на което дори на преклонна възраст тя запазва гъвкавостта си и няма никакви бръчки.

Причината – активното присъствие в храната на японците  на кафяви водорасли! И Фукоидан!

tiande-seria-fukoidan-2
Какво е Фукоидан ? Това еполизахарид, който се съдържа в кафяви водорасли kombu  (Laminaria japonica) и модзуку (Cladosiphon okamuranus tokida). Именно благодарение на него  водорослите по  време на  отлива не засъхват и не загиват  под въздействието на  слънцето. Слузта, с която са покрити, ги предпазва  от всякакви вредни въздействия на околната среда.

Удивителните анти-стареене свойства на фукойдан били открити случайно. В продължение на векове, японците са използвали морските водорасли ,за да се хранят – те са наистина много вкусни и здравословни.  И жените, които се измиват и третират с водорасли, забелязали – с течение на времето ръцете им ставали  изненадващо меки и нежни, въпреки възрастта си и упорита работа. По-късно е установено, чрез научни изследвания, че заслугата е  на Фукоидана, който се намира в изобилие в кафявите водорасли. Фукоиданът се състои от молекули на фукоза – уникален въглехидрат, който играе ключова роля в клетъчните процеси.

Съгласно многобройни  научни  изследования, Фукоидан мобилизира стволовите клетки на кожата, способства за регенерацията на  тъканите. В резултат на  експериментите било установено, че това  уникално вещество е способно да  предотвратява появата на бръчки и, и още повече ще намали дълбочината на тези, които вече съществуват. Кожа становится гораздо эластичней, повышается упругость.  Кожата става по-еластична. Също така е бил открит зашеметяващ овлажняващ ефект – и се оказа, че този показател Фукоидан надминава многократно дори хиалуронова киселина, която се счита за почти панацея за всички проблеми, свързани с кожата.

След постоянна употреба на  козметични средства с Фукоидан се  връща красивия цвят на  лицето, появява се  здрава руменина.

Използването на Фукоидан в козметиката води до :

  • Възстановяване на клетките на кожата и тяхната регенерация.
  • Премахване на сухотата на кожата.
  • Защита на кожата от въздействието на ултравиолетовите лъчи и от прекомерното производство на меланин, прави я свежа и матова.
  • Помощ в борбата с всички възпалителни и алергични реакции на повърхността на кожата, например, пъпки.

Поради обновяването на кожата на клетъчно ниво, Фукоиданът естествено изглажда бръчките и прави кожата гъвкава (подобрява тургура й).

Новата козметична линия  Fucoidan от TianDe  се грижи по безупречен начин за Вашата  кожа.

Почувствайте мощта на „на живите“ водорасли! Козметичната серия  с фукоидан на TianDe включва няколко продукта, които осигуряват цялостна грижа. Това е мляко за измиване и почистване на деколте, почистващ лосион, намаляващ стареенето крем, гел концентрат за околоочния контур, подмладяваща крем- маска за лице и шия, СС /тонален /крем и балсам за устни.

Slide1Slide2Slide3 Slide4 Slide5 Slide6 Slide7 Slide8

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *