Красивата младост на „Тибетските билки“

Красивата младост на „Тибетските билки“

На високопланинско плато, в Югоизточна Азия, сред величествените върхове на Хималаите, се намира едно магично място, което от хилядолетия привлича интереса на учени, мистици и романтици от цял свят. Тибет…На това загадъчно късче земя искат да попаднат хиляди хора, привлечени от мистиката на будизма, от тайните на древната китайска медицина, от житейската мъдрост на местните философи, от чудодейната сила на всяко късче трева, растящо тук…В тази географска ширина всеки милиметър живот е на почит, всяка глътка въздух е щастие, всяко растение е вселена, всеки миг е хармония…

everest_1a_small

Светът на растенията е едновременно чудо и дар от природата. Особено в Тибет. Всяко растение представлява своеобразна фабрика, в която се извършва синтез на важни и полезни за човека вещества. Растенията са  живи организми, в които има силна енергия. Те не само ни радват с красотата си, но и са в състояние да извършат чудеса. Хората отдавна са забелязали, че всичко, което расте в природата, има невероятни лечебни свойства. От древни времена, заедно с лекуването, се е развило и използването на растенията в козметиката. Изкуството на създването на различни козметични мазила в древността, било привилегия само на посветените.

В основата на уникалната серия от козметични продукти за лице „Тибетски билки“, се съдържат само естествени съставки : етерични масла и екстракти от тибетски лекарствени билки, природна вода от естествени извори.

Билките, заложени в рецептите от линията „Тибетски билки“ имат ясно изразен и лечебни сили. Те се събират по специален метод, на ръка, в строго определено време, ориентирано спрямо лунния календар.Това може да бъде сутринта, но може да бъде и през нощта, в зависимост от това, кога билките са най-пълни със сили и жива енергия. Събирането на билките се извършва във високопланинските екологично чисти райони на Тибет.

BIG_Tibet_

С помощта на високите технологии, използвани в производството на серията, билките се подлагат на внимателна обработка, която позволява не само да се съхранят , но и да се подобрят лечебните им свойства.

Финото съчетание от билкови екстракти и етерични масла прави продуктите от серията „Тибетски билки“ ненадминати в своята ефективност. Козметичните продукти от серията имат положително действие върху кожата по два начина : чрез директен контакт с кожата на билковите компоненти и по пътя на възбуждане на рефлексните рецептори с ароматните етерични масла.

Основните растителни компоненти в „Тибетски билки“ са:

Зелен чай,

Джинджифил,

Женшен,

Бял лотос,

Орлови нокти,

Шафран,

Канела,

Копринени протеини.

plantaciq_zelen_4ai

Зелен чай:  Това е най-силният антиоксидант. Ефективно овлажнява кожата, има тонизиращи, антисептични и антибактериални свойства. Стимулира кръвната и лимфната циркуация, както и стимулира производството на собствен колаген. Екстрактът от зелен чай намалява зачервяванията, възпалението, повишава еластично на кожата, подобрява тена и предотвратява образуването на бръчки.

Лекарите от древен Китай вярват, че кожата е „огледало на душата“. Че тя отразява хармонията между двете универсални начала, които съществуват в човешкото тяло и душа Ин и Ян. „Външната красота се ражда от вътрешната“ е основен принцип в китайската философия. И според нея някои растения проявяват същността на Ин, други –на Ян. Растенията, отразяващи същността на Ян, са носители н енергията, насърчаващи регенерацията на клетките, предотвратяващи появата на бръчки. Същността на Ин отразяват растения , възстановяващи липидната бариера на кожата и правещи я по-еластична.  Под влиянието на отрицателните фактори на околната среда, кожата придобива Ян свойства, т.е. чувствителна, склонна към зачервяване. Следователно, за да възстанови баланса, е необходимо да се приемане на средство с Ин енергия. Кожа, носеща енергия Ин, се характеризира с неясен цвят и отпуснатост. Използването на козметични продукти, съдържащи съставка Ян, възстановяват енергията на кожата /зелен чай/. Енергията Ян , която поддържа кожата млада и красива, се съдържа в растенията женшен и джинджифил.

Джинджифил – има мощно антимикробно, антиоксидантно и имуностимулиращо действие. Богат на витамини А, В1, В2, С, магнезиеви соли, фосфор, желязо, натрий, калий, цинк…Съдържа и всички незаменими аминокиселини. Предотвратява стареенето на кожата, намалява умората.Възстановява енергийния баланс, регенерира и тонизира кожата, помага за премахване на токсините.

Женшен– има тонизиращо, антистесово, противовъзпалително действие. Подобрява релефа на кожата и й придава еластичност и тонус. Има подмладяващ ефект.  Екстрактът от женшен силно укрепва кожата и балансира производството на основни липиди.

Бял лотос– тайнствено и свещено растение, което в течение на хилядолетие в Египет и Индия с разглежда като символ на Вселената. Екстрактът от лотос се използва в козметиката като източник на флавоноиди, алкалоиди, витамини и палмитинова киселина. Има силно почистващо, овлажняващо, изглаждащо , регенериращо действие.

Орлови нокти– нисък храст, чиито плодове, кора и клони имат тонизиращ и антибактериален ефект. Укрепват крехките кръвоносни съдове, предотратяат появата на розацея. Използват се за подмладяване и стимулиране на обменните процеси.

Шафран– притежава силна влагозадържаща и влагорегулираща способност. Маслото от шафран има стягащо и подхранващо за кожата действие. То нормализира клетъчните функции като подобрява кръвообръщението.

Канела-естествен антиоксидант и антисептик. Съдържа танини, етерични масла, минерали / желязо, калий, фосфор, цинк/ и витамини А, В1, В2, С, РР.

Копринени протеини– счита се, че протеиновата нишка, продукт от копринения червей , е открита в Третото хилядолетие пр.н.е в Китай. Съгласно една от легендите, китайската императрица Си Лин Ши намерила върху листата от черницата пашкул от пеперуда. Но тя го помислила за плод и решила да го опита. Съвсем случайно обаче, тя изтървала пашкула в чаша с чай и открила, че от него се отделя тънка нишка. Според друга легенда, Лей Дзу- първата жена на Жълтя император / прародителят на китайците, живял преди около 5000 г./ донесла със себе си тайната на копринената буба. Тя научила хората да отглеждат копринени червеи, да разплитат пашкулите и да правят облекло.

silk

Само че коприната се използвала не само за направата на дрехи. Предачките на коприна открили, че кожата на  ръцете им ставала много нежна и мека от работата им. Съобразявайки се с този опит, жените в древен Китай обтривали лицето си с копринени кърпи, за да заприлича и кожата им  на коприна –фина и нежна на допир. Копринени кърпи се използвали и разкрасяване на косите, жените в Китай подсушавали косите си и така те ставали много меки и лъскави.  В съвремието ни, учените козметолози открили, аминкиселините, влизащи в състава на протеините на коприната оказват силно овлажняващо действие, правят кожата стегната и създават неописуемо усещане за нежност. Копринените протеинни подобряват обменните процеси в клетките. Подхранват кожата с аминкиселини, които са необходими за подобряване на обменните процеси в кожата. Аминокиселините лесно проникват в кожата, предизвиквайки каскада от биохимични реакции, целта на които е възстановяване.

Растителния комплекс, който влиза в състава на „Тибетски билки“  помага да се разкрие естествената красота на жените. Серията засилва регенерацията на клетките, предотвратява появата на бръчки, възстановява липидната бариера на кожата, прави я по-еластична. Препоръчително е използването й след 35 годишна възраст.

ttibetian_herbs

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *