Как работи мозъкът в часове от деня /или защо често сме изморени без видима причина/

Как работи мозъкът в часове от деня /или защо често сме изморени без видима причина/

Работата на мозъка влияе на нашата енергия. А е ясно, че колкото повече енергия имате, толкова по-креативни и работоспособни сте. Тази информация ще ви помогне да избягате от умората и да подобрите тонуса си. 

  1. От 6.00 до 7.00 часа сутринта – това време е като голям и светъл „прозорец“, рано сутрин работи най-добре дългосрочната памет, цялата информация, получена по това време, се усвоява лесно.
  2. От 8.00 до 9.00 ч. се включва логическо мислене, това е най-подходящото време за всички дейности, свързани както със съхраняването на информация, така и за анализирането й.
  3. От 9.00 до 10.00 ч. – най-добрите часове за работа с информация и статистика.
  4. От 11.00 до 12.00 ч. – ефективността на интелектуални функции на мозъка намалява, така че можете да се обърнете внимание към нещо не-толкова важно или абстрактно. Например, да послушате музика или да водите второстепенни телефонни разговори.
  5. От 12.00 до 14.00 ч. – най-доброто време за обяд. Това е важно време и за него на Изток казват, че тогава се разгаря „храносмилателния огън“, защото  храната се смила и асимилира добре. Обядът трябва да се използва като почивка, най-добре е да изключите мобилния си телефон.
  6. От 12:00 до 18:00 ч.– идеалното време за активна работа. Пренасочването на работата за по-късните часове принуждава мозъка да работи извън възможностите си или на полуавтоматичен режим. Първите признаци на такова състояние са трудности със заспиването.
  7. От 21:00 до 23:00 ч. е време за най-пълноценната релаксация на ума и нервната система.
  8. От 23:00 до 1:00 ч. – в съня, има активно възстановяване на фината енергия. В китайската медицина, тя се наричат ​​“чи“, индийските йоги го наричат ​​“прана“ . Важно е да се спи по това време.
  9. От 1.00 до 3.00 ч. – в съня си, човек възстановява своята емоционална енергия.

2

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *