Как мислят лидерите

Как мислят лидерите

Да бъдеш лидер е като да бъдеш дама, налага ли се да го казваш на другите, значи не си”- Маргарет Тачър

Лидерите разсъждават по начин, по който карат хората да ги следват и да им вярват. Какви са тайните в тяхното мислене и поведение:

1 . Лидерите използват само положителни образи, защото  знаят, че умът възприема картини. Така те създават картина, която е благоприятна за работа им. В мрачно или негативно настроение  не е невъзможно да бъде постигнат ефект или резултат в работата .

 

2 . Лидерите са наясно с проблемите и се опитват да ги решат  така, сякаш  проблемът е много прост. Ако тигърът се смали до размера на котка , той няма да ни уплаши. Обикновено , хората преувеличават  проблема до сложност, която е по-голяма от действителната.

 

3 . Лидерите са винаги усмихнати . Опитайте се да се усмихне и в същото време да  мислите за нещо лошо? Няма да успеете. Или забравете за усмивката си , или променете  мисленето си към положително. Трети път няма. Но лидерският – има разтеглени крайчета на устните.

 

4 . Лидерите могат да изглеждат сериозни , но в сърцето си те не са такива. Сериозността увеличава важността или размера на един проблем. Усмивката, обратно, облекчава напрежението и спомага за по-лесното  решаване на проблемите . Сериозността  блокира мисленето. Колкото по- важна е една работата , толкова повече опит изисква. Лидерите разбират това и затова се опитват да сведат до минимум тежестта, която пада върху подчинените им .

 

5 . Лидерите имат  големи  и ярки образи  в съзнанието си. Те чертаят големи картини и големи планове за бъдещето си, вместо  малки или нищожни такива. Освен това, те знаят, че големите и ясни образи могат да мотивират хората  много по-силно, отколкото каквото и да е друго .

 

6 . Вместо да виждат само колко далече могат  да стигнат, лидерите гледат и какво са постигнали. Това се отнася  най-вече до целите. Ако се вторачвате само в това, какво още остава да направите, за да се постигне целта си, целта ви никога няма да бъде достигната. Когато се фокусирате  върху  това, което нямате, вие губите  енергия и се настройвате негативно. А когато , напротив,  отбележите колко много вече е направено, вие  се сдобивате с енергия и изпитвате радост, сякаш  работата е извършена. Лидерите знаят това и винаги се опитват да  покажат на хората , които ги следват ,че са свършили доста работа.

 

7. Лидерите разсъждават върху това какво може да се случи в бъдещето,  а не върху  това, което има в настоящето. Всеки бизнесмен, който започва своята дейност, я вижда в пълният й разцвет, и за това той е  готов да мине през всички трудности. Истинският  ни живот се случва в ума ни, а реалността – тя е просто отражение на събитията в съзнанието ни.

 

8. Лидерите имат положително отношение към всички събития , които им се случват. Всички лидери виждат ситуацията в положителна светлина,  дори тя да не е такава. Всяка ситуация носи зрънце от следващата победа. Нашият живот е поредица от избори. Ние не сме в състояние да избираме ситуациите, които ще се появят пред нас, но ние можем да изберем как да  реагираме в тези ситуации. Ако реагираме отрицателно, ние ще привлечем към себе си повече негативни ситуации. Реагирайки положително , можем да трансформираме негативните ситуации в положителни. И ако лидерът не е в състояние да  поддържа в трудни времена позитивна атмосфера , тогава какъв лидер  е той ?

130501-enjoy-work-more

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *