Какво лекуват змиите

Какво лекуват змиите

 

В логото, с който по цял свят се изобразява медицинска помощ, няма хора или растения. Има само едно животно – змия. Древният знак с навитата около жезъл змия показва прогонването на болестите, и излекуването,  което идва така, както влечугото си сменя кожата.

В древен Китай змията е на почит. Тя е един от основните източници в продуктите на тибетската медицина. Съществуват  три характеристики на змиите, които са привлекли вниманието на древните лечители. Това са гъвкавост и бързина, смяната на кожата и силната отрова на някои от тях.

Как гъвкавостта на животните лекува : Способността на змиите да се движат бързо според древните лечители подсказва, че тяхната материя може да се движи бързо и в тялото. Затова се счита, че змиите лекуват синдрома „вятър“, който също се придвижва бързо по тялото. И още заради гъвкавостта се предполагало, че те могат да лекуват артрит. Змиите се слагали в силен алкохолен разтвор, който по-късно се използвал за сковани и болни стави.

Как смяната на кожата на змията лекува: Още преди 2 000 години по време на династия Източна Хан се споменава за приложението на змийската кожа, като се казва, че тя лекува кожни обриви, очни инфекции, болки в гърлото и хемороиди. Фактът, че змиите сменят кожата си, накарал древните лечители да предполагат, че те имат регенеративни качества при лечението на различни кожни проблеми. В резултат и до днес в Азия змийската кожа и цялата змия се използват при лечението на кожни заболявания. Змийската кожа помага при лечението. В китайските медицински книги е записано, че изхвърлената кожа на змията е полезна за тежки рани като абцеси, тумори, циреи, фурункули. Изхвърлената кожа обикновено се изпича и след това се използва както външно, така и вътрешно.

Как отровата на змията лекува: Невротоксините в отровата на животните е причина жертвата да се парализира при ухапване. Змийската отрова се използва в преди всичко за лечението на гърчове. Отровата на змията се използва за лечение на епилепсия и парализа. Змийската отрова днес се използва и като лечебно средство за сърдечно-съдови заболявания.

Традиционната китайска медицина  препоръчва и честата консумация на змийско месо. То подобрява кръвообращението, спира възпалението и неутрализира отровите, тонизира бъбреците. То е полезно при циреи, ревматизъм, импотентност и недостиг на енергия в бъбреците. Редовната употреба на поддържа и кожата по цялото тяло млада.

На Изток и от древността не само, че се консумира с охота змийско месо, но и се пият „елексири“ със змия. Змийската жлъчка се смесва с оризова ракия и се пие преди ядене като ободряваща и стимулираща напитка. А на истинска популярност както за местните, така и за туристите на източните страни се радва т.нар. „змийско вино“. В бутилка с  оризово вино или спирт се добавя змия. В Китай от древни времена вярват, че тази напитка активира всички сили на организма. В древната китайската медицина, напитката се използва с лечебна цел. Змийската отрова се неутрализира от спирта и става безвредна за човека. Често към атрактивното вино, се добавяли няколко вида змии или билки. Макар, че на пръв поглед тази напитка изглежда стресиращо европейците, последователите на китайската народна медицина вярват, че змийската отрова и тъкани са безценни за здравето на човека. Те изпълват организма с жизнени сили и му въздействат благоприятно. Може би това е причината, змиите да символизират  дълголетие и младост.

Това е причината, продукти, които в състава си съдържат продукти от змии, да стават все по-популярни не само в Азия, но и в Европа и Америка.

Компания ТианДе предлага на българския пазар 11 продукта, в които като активни съставки са съдържат змийска мас и кожа.

Серия Snake factor / код 15102, 15103, 15104, 15105/

Серия Грижа за косата /код 25106, 20127/

Серия Грижа за кожата на краката и ръцете / 31104,41101,41102,41103,41104/

tiande_3

 

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *