Забравете за напуканите пети само за три дни

Забравете за напуканите пети само за три дни

Напуканите пети  доставят на притежателите си много неудобства, да не говорим, че в същото време,  те не изглеждат много естетично. Постоянно чувство на сухота, дразнене на кожата, болка при ходене и табуто на отворени сандали – това са само част от проблема.

Да гледаш на такива крака е неприятно, да ги докосваш – още повече. Защо нашите петички изведнъж започват да се “пръскат по шевовете”?  Причините могат да бъдат няколко.

Първата и най-разпространената – отсъствие на подходящата грижа. Ние старателно се грижим за нашето лице и тяло.И понякога забравяме или само малка част от нашето внимание стига до петите. Което е проблем. Нашите крачета  са истински важни, защото поемат цялото натоварване на нашият живот в прекия смисъл на думата. Нима те не са заслужили специална козметика? Помнете, че крем за тяло не подхожда за грижа за стъпалата – той не е достатъчно мазен и подхранващ.

Втората причина за появата на цепнатини е сухия климат. Лятото ние се стараем колкото се може по-рано да изскочим от омръзналите ботуши и да обуем отворените обувки. Прах и пясък неизбежно попадат на кожата и безмилостно я изсушават, слънце топли с ултравиолет, а в резултат върху петите се появяват цепнатини. Това не значи, че трябва да се откажете от отворени обувки – тук всичко се опира до грижа. Добър крем за стъпалата ще позволи да предпазите крачета от вредни въздействия на околната среда и не дава на кожата прекалено изсушаване.

Третата причини – възраст. След 40 години в организма се случват промени, които довеждат до това, че кожата става по-суха, а петите изобщо се превръщат в нацепена пустиня. Във вашите ръце е да промените това!

С какви активни компоненти компания TianDe може да преобрази напуканите ви само за дни:

Екстракт на индийска хризантема –получава се от растение, което е започнало своето триумфално шествие по света преди повече от 2500 години. Тези невероятно красиви цветя днес се обичат и отглеждат в целият свят. В Русия хризантемата наричат кралицата на есента, а в Китай съществува поговорка: „Искаш да бъдеш щастлив – отглеждай хризантеми“. Освен външната красота тези цветя притежават и целебни свойства. Екстракт на растението помага да се запази младостта на кожата, великолепно омекотява я и успокоява.

Облепиховото масло широко се използва в медицината и козметиката, за неговите целебни свойства са създадени легенди.  В него се съдържат витамини А, С, Е, К, група В, мнозина микроелементи – калций, манган, магний, молибден, желязо, силиций, а също поли- и мононенаситени киселини. То помага възстановяване на киселинно-алкален баланс на кожата и възпрепятства появата на сухота. Неговите компоненти съдействат възстановяване на кожата, което е особено актуално при дълбоки цепнатини на петите.

Маслото на камелия  е широко разпространено в Китай и Япония, у нас то до днес остава екзотика. Практически две трети от масата на маслото се състои от олеинова киселина, въздействието на която меко допълва фракции на палмитинова и линолева киселини и малки, но важни за кожата стеаринова, арахидонова, миристинова киселини. Притежава велеколепна проникваща способност, мигновено омекотява и овлажнява кожата.

Витамин Е – това е един от най-силните антиоксиданти, който се грижи за младостта и красотата на кожата. Недостиг на витамин Е – една от причините на сухотата на кожа и появата на пукнатини по петите.

Алантоин –  това е активен компонент в множество козметични средства, притежава уникални заздравяващи свойства. Съдейства бързата регенерация на клетките. Във фармацевтичната практика алантоин използват за лекуване на бавно заздравяващи рани, изгаряния и увреждания на кожата. За първи път алантоин бил получен от ембрионални тъкани на птиците.

Натриев хиалуронат – един от най-мощните овлажнители, който образува върху повърхността на кожата защитен филм, помагайки задържане на влагата. Той съдейства регенериране на епидермиса, поддържа еластичността.

Змийска мас -древно средство, използвано в източната медицина, има отлична проникваща способност, осигурява бързо възстановяване и заздравяване на кожата, намалява възпалението, омекотява грубо напукана кожа.

Комплексна грижа от TianDe: за да се разделите с напуканите пети за три дни!

Стъпка №1: водните процедури

Направете вана за крака

 Стъпка №2: избавяме се от загрубялата кожа

Излъскайте петичките с помощта на пила за крака „Мастер кварц“

 Стъпка №3: интензивна грижа

Нанесете крем-грижа за напукани пети

 
 

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *