Витамин С носи младост !

Витамин С носи младост !

Представете си резенче лимон в устата си.  Намръщихте се.  Аз също, дори само като си представя какво чувствате. По този начин вкусовите рецептори реагират на аскорбиновата киселина (витамин С). Но за разлика от хората , кожата не се мръщи, а напротив –тя  се изглажда от «киселото», защото:

  • витамин С е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали — една от причините за преждевременното стареене на кожата;
  • козметиката, която съдържа витамин С, усилва производството на колаген, а той отговаря за гладкостта и младостта на кожата.

Наименованието «аскорбинова киселина» буквално се превежда «против скорбут» (от лат. anti — «против» и scorbutus — скорбут), тъй като това заболяване възниква в резултат на недостиг на витамин С, който води до нарушаване на синтеза на колаген и разрушаване на съединителните тъкани (симптоми са кървене на венците и промяна на цвета на кожата) . В епохата на географските открития повече от половината от моряците са загивали от скорбут. Победил я случайно английският мореплавател Джеймс Кук, който е взел на борда храна, богата на витамин С — кисело зеле.

Унгарският учен Алберт Сент-Георги е откривателят на витамин С. През 1937 година той е удостоен и с Нобелова награда за физиология и медицина.

С извличането на витамин С, Алберт Сент-Георги прави важно откритие. Този витамин има чудесен ефект върху човешкия организъм. Витамин C е естествен антиоксидант , участва при синтеза на колаген, има защитни функции. Повлиява още функциите на храносмилателната система, стената на кръвоносните съдове, клетъчните мембрани и др., участва в много биохимични процеси…

Но…нашият организъм не произвежда витамин С. Главен източник на аскорбинова киселина за човека са растителните храни. Но дори тези от нас, които се опитват да се хранят пълноценно, не винаги получават като бонус красива кожа. Кожата получава подхранващи вещества на остатъчен принцип, преди всичко с витамини се снабдяват жизненоважните органи. За кожата е полезна адресна доставка на витамин С с помощта на козметични продукти.

В състава на козметичните продукти от серия Vitamin C влиза активната форма на аскорбинова киселина, способна лесно да преодолява кожната бариера и да запазва качествата си за дълго време. Това е голямо предимство, тъй като витаминът С по природа е много нестабилно съединение: при наличие на въздух той бързо се окислява и губи полезните си качества. Козметиката от серия Vitamin C идеално подхожда за млада кожа, тъй като отговаря на две основни условия:

  • профилактиката на стареене се осигурява от антиоксидантните свойства на витамин С, а също така от способността му да активизира производството на колаген;
  • профилактика на акне — витаминът С повишава местния имунитет и защитните свойства на кожата, предпазвайки я от появата на възпаления.

Младата кожа е непретенциозна, но и тя има свои потребности, основната от които е хидратация. Това се отнася както  за сухата, така и за мазната кожа. Това може да изглежда странно, но обезводняването и сухотата на кожата са различни състояния:

  • обезводняването е недостиг на вода (вътрешно-клетъчна течност);
  • сухотата е дефицит на мастни компоненти.

95% от градските жители страдат от обезводняване на кожата.

За съжаление не може да напоим кожата достатъчно, изпивайки чаша вода или вземайки вана. С хидратирането ще се справят само специалните козметични продукти, сред които и серията за лице с Витамин С на ТианДе/TianDe/:

Слайд1

Слайд2

Слайд3

Слайд4

Слайд5

Слайд6

Слайд7

Слайд8

Слайд9

Слайд10

 

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *