Без разширени вени вече!

Без разширени вени вече!

Един от проблемите на съвременния човек е варикозното разширение на вените /или Хроничната венозна болест (ХВБ)/ . 50  % от хората са засегнати от това заболяване.  Повечето са жени! Причините за неговото възникване са няколко: тесните обувки, любовта към високите токчета, заседналия начин на живот или обратно- работата «постоянно прав», излишните килограми, нестабилния хормонален фон, вредните навици, еднообразното хранене и т.н. За съжаление, варикозата не е просто козметичен дефект, развалящ красотата на краката, тя влече след себе си опасност от възникване на тромби. А тромбите-тези парчета сгъстена кръв, внезапно откъснати от стените на кръвоносния съд, са способни да доведат до много печални последствия с фатален край!

Практически няма единствена причина за хроничната венозна болест. Дори да сте наследили по-висока предразположеност, това не означава, че непременно ще се разболеете. Напротив, напълно възможно е да се предпазите, ако предприемете мерки, с които да намалите действието на рисковите фактори.

  • Движете краката си при всеки удобен момент! Движението на краката, ходенето подобряват кръвообращението в долните крайници.
  • Контролирайте теглото си! Свалянето на излишните килограми ще намали и напрежението върху вените ви.
  • Избирайте обувките си! Тези с нисък ток “карат” мускулите да работят по-активно. Така се подобрява и кръвообращението в краката.
  • Избягвайте тесните дрехи! Дрехите, които са твърде тесни, притискат вените и възпрепятстват венозното оттичане.
  • Избягвайте заседяване и застояване! Дългото стоене прав или седнал в едно положение влошават кръвообращението.
  • Не кръстосвайте крака! Това положение влошава движението на кръвта.
  • Избягвайте продължително излагане на топлина! Топлината предизвиква разширение на вените. Поради това, продължително излагане на слънце, използване на топла кола маска, горещи вани и сапуни трябва да се избягват.
  • Завършвайте вечерния си тоалет с хладен душ на краката! Подобрява венозната функция и намалява чувството на болка и тежест в краката.
  • Масажирайте краката си! Масажът подобрява движението на кръвта във венозната система.
  • Повдигайте краката си възможно по-често! Така кръвта под въздействие на гравитацията се оттича от краката.

rv 1

Малко информация за размишление!

1.Кръвоносната система, която е дълга между 80 и 150 хиляди километра, осигурява оцеляването на организма, като захранва всяка клетка на организма с нужните вещества за обмяната и съответно извежда всички отпадъчни вещества от естествения метаболизъм в човека.

2.От чистотата и здравината на стените на тази необозрима транспортна система и от оптималния отвор на всички кръвопреносни тръби и тръбички зависи здравния статус на всеки един от нас.

3.Кръвоносната система има разгърната площ от 6500 м2 (6,5 дка). Почти 100% от тях се падат на капилярите.

4.Капилярите са с дължина 0,5 мм и отвор 10 микрона, в които кръвните клетки (размер 6-8 микрона) се движат поединично. В капилярите става прехвърлянето на хранителните вещества и кислорода във всяка една клеткасъответно извеждането на всички отпадъчни вещества от клетъчния метаболизъм.

5.Стените на капилярите са изградени само от един слой епителни клетки, което поставя сериозни изисквания към качеството на тези клетки!

Решението : slaviton

Ако вече имате варикоза, фитогелът «Славитон» непременно ще ви помогне да решите този проблем. Ако само сте чували или чели за варикозно разширение на вените и искате да се предпазите от неговото проявление, това средство от серията «Алтай» ще стане ваш помощник в профилактиката на това заболяване

Препоръчва се да се използва като козметично спомагателно средство при изразена капилярна мрежа на кожата, отоци, чувство на тежест в краката. Способът на прилагане е следния: малко количество от гела се нанасяна кожата на краката сутрин и вечер, като меко се втрива до пълно попиване. Препоръчителен курс –8 седмици.

Слайд1

Слайд2

Слайд3

Слайд4

Слайд5

Слайд6

Слайд7

 

 

 

 

 

Слайд8

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *