Безплатна доставка при поръчка над 80 лв. в цялата страна!

Специална оферта - направете покупка за 80 лв. и ще получите ВИП карта за отстъпка на всички продукти на tianDe.

10 правила за успех в бизнеса

Хората да се делят на два вида -едните искат да имат престижна работа, другите искат да имат свой бизнес. Рискът не е занимание за всеки. Но да рискуват и да започнат собствен бизнес, е занимание за малцина, които искат да намерят решение в кризата. Ето няколко съвета към тях :

Ideata

 

1. Намерете ниша.

Една малка компания с ограничени ресурси, може да работи ефективно в условията на пазарна ниша. Концентрирайте усилията си върху сравнително тесен сегмент. Придържайте се към това, което може да правите най-добре, и вие ще станете експерт в тази област.  Разберете,  че вие не може да бъде добър във всичко. Фокусирайки се върху тесен пазар и по този начин ще можете да се избегне челен удар с по-големи конкуренти. Например -имате  строителен магазин. И в него продавате всичко- от боя до дървен материал,  то тогава  няма да сте в състояние да се конкурирате с големите вериги магазини. Въпреки това, можете да се опитате да  ограничите  гамата от продукти, като например продавате само  бои и лакове.  И тогава може  да стане най-добрият търговец  на дребно в сегмента.

 

2. Бъдете малки, но мислете за себе си като за големи.

Най-често задаваният въпрос от хора, които започват малък бизнес – „Как ще се конкурирам с големите фирми?“. Малките предприятия имат присъщи предимства пред големите като  гъвкавост, бърза реакция , способност  за  осигуряване на персонализирани услуги. Уверете се, че вашият бизнес използва максимума от предимствата на малкия  бизнес.

 

3. Акцентирайте върху това, с което  вашия продукт се отличава от останалите.

Винаги, когато представяте предимствата на вашия продукт или услуга , подчертавайте уникалността му. Избягвайте да предлагате копия.  Те, както и симулаторите рядко успяват на пазара. Вие трябва да познавате, но не и да  копирате конкурентите.

 

4. Направете страхотно първо впечатление.

Стремете към  точност и увереност. Първото впечатление трае около 20 секунди. А втори шанс да направите първо впечатление –няма да имате. Това означава, че вие ​​трябва да имате спретнат магазин, любезен персонал и всичко, което може да направи добро първо впечатление. А ако работите от дома си сам, не забравяйте, че сте точка на ливъридж маркетинг. И всеки, с когото влезе в контакт – вашият потенциален клиент или лицето, на което ще препоръчате  услугите си, са много важни за вас. Уверете се, че вие винаги подхождате професионално към  вашия бизнес.

 

5. Добра репутация.

Вашият бизнес се основава на репутацията. Тя е свързана с качеството на продуктите  или услугата  и отлично обслужване. Именно тези две неща и гарантират успех. И те ще бъдат причина, вашите продукти  да бъдат  препоръчани.

 

6. Непрекъснато подобрение.

Предприемачите знаят, че е невъзможно да се мисли консервативно, особено относно подобряване на техните продукти и услуги. Вие поемате риска да изостанете от конкурентите си, ако  мислите по схемата „винаги сме направили по този начин.“ Днешната бизнес среда изисква нови решения.

 

7. Слушайте вашите клиенти.

Най-доброто правило – следвайте пазара. Слушайте и наблюдавайте как реагира на нуждите на клиентите. Когато  фокусирате вниманието си върху клиентите и  спечелите  доверието им, те не само ще ви препоръчат, но ще останат лоялни към вас. Не забравяйте, че личната препоръка от уста на уста е най-евтиният и в същото време най-ефективен начин да рекламирате за вашия бизнес.

 

8.Планирайте успеха.

Всеки предприемач  трябва да разберете силата на планирането. Един добър план ще увеличи шансовете за успех и може да помогне за идентифицирате на концепцията за бизнес, приблизителна оценка на разходите, прогнозиране на продажбите и контрол на рисковете. Тя показва къде отиваш и как да отида там. Правене на бизнес без план е като карането на кола в чужда страна без карта.

 

9. Нововъведения.

Постоянните иновации са част от  технологичните промени в света. Използвайте иновациите като трамплин за подобряване на продуктите, процесите и репутацията на своя бизнес. Нововъведенията  трябва да се използва навсякъде: в продажбите, в разпространението на стоки и др. Дръжте очите си отворени за нови начини да се правят познати дейности и прилагат иновации, които могат да подобрят качеството на продуктите и ефективността на бизнеса ви.

 

10. Работете  умно.

Като предприемач, трябва да имате доверие в себе си неизчерпаемо постоянство относно развитието на свите идеи. Изследвания са показали, че хората, които са успешни  като предприемачи, могат  да приемат нещата такива, каквито са, и да предприемат подходящите действия.

Бизнес-идеи-в-интернете

 

One Response to 10 правила за успех в бизнеса

  1. slavi юни 8, 2018 at 1:36 pm #

    Супер тема.
    Е ето нещо пък нещата, които могат да те спрат от успех в бизнеса и живота.
    5-те препатствия – №3 ми е любимо :)

    https://www.faberlic-business.eu/преодоляване-на-препятствия/

Вашият коментар