Безплатна доставка при поръчка над 80 лв. в цялата страна!

Специална оферта - направете покупка за 80 лв. и ще получите ВИП карта за отстъпка на всички продукти на tianDe.

10 лесни начина да направим живота си по-спокоен и красив

Със сигурност сте чували,  че за да стане живота ни по-спокоен, просто трябва да  спрем да го  усложняваме. Ето 10 предложения в помощ на това:

2

I. Направете работа си хоби

 

Нищо не усложнява живота си повече от постоянната принуда да отиваме всеки ден на работа, която не ни харесва. Това като минимум означава осем часа без радост, настроение и вдъхновение. Работата, която не ви харесва, не ви позволява да расте. Така че не се страхувайте да я напусне и да намерите това, което наистина ще ви удовлетвори.

 

II. Смях

 

Смехът е много мощно лекарство. Той облекчава стреса, помага да се примирим със себе си и другите, помага за преодоляване на кризи. Повечето от нас са много заети, за да имат време да се смеят, и твърде сериозни, за да бъдат усмихнати. Това е страшно. Запомнете: Ако днес не сте се усмихнали нито веднъж, значи не сте живяли.

 

III. Tелевизор

 

По-добре е да го продадете. Той всъщност е един нагъл крадец на времето ви, нищо повече. Разбира се, вие не трябва да се превръщате в  неандерталец, ако се откажете от телевизията, но също така да се превърнете в роб на телевизора, не си струва. Поглеждайте към него само когато е крайно необходимо.

 

IV. Новини

 

Най-често те разказват за насилие, убийства, беззаконие, катастрофи. Така че защо да злоупотребявате с тях? Всичко, което трябва да се чуе, ще ви го кажат така или иначе. Вместо да слушате новини, то прочетете някоя книга или слушайте музика.

 

V. Тишина

 

Нашият свят е пълен с звуци, образи, думи, хора, машини … Ние имаме все по-малко и по-малко време да бъде сам със себе си. Опитайте се да си създадете  навик да имате „време за тишина“ – това е време, за да поседите, да помислите, да помълчите, да останете сам със себе си, да  сложите всичко на мястото си… за да намерите хармония.

 

VI. Минимализъм

 

Изхвърлете всичко излишно. Не е необходимо да  претрупвате  вашето жизнено пространство – бъркотия в къщата се превръща в причина за стрес и тревожност.

 

VII. Технологии

 

Те също са нашите поробители. Изключете телефона си през нощта, не проверявайте електронната си поща през уикенда , оставяйте си  един час на ден, в който да не отговаряте на обаждания. Така със сигурност ще бъдете по-свободен.

 

VIII. Непосредственост

 

Рутината от една страна  осигурява усещане за комфорт и стабилност. От друга страна – тя може да ви удави. Всеки човек трябва понякога просто да промени ситуацията. Обърнете внимание на изпълнението на собствените си желания, а не  на заповедите на някой друг. Това ще ви даде енергия и настроение.

 

IX. Сън

 

Какво би могло да бъде по-лесно от това -да имате достатъчно сън? Не работете до късно, не гледайте филми след полунощ, оставете ги за друго време. Изградете си навик да си лягате по-рано и се опитайте да не го нарушавате. Та, как иначе ще се насладите на изгрева на слънцето?

 

X. Простота

 

Малцина вярват, че по този начин може да се подобри живота, но това наистина е така – постепенно се забавя темпото, засилва се удоволствието от направеното. И когато започнете малкото, можете да направите много а себе си, за да живеете лесно и хармонично.

1

Все още няма коментари по темата.

Вашият коментар