Защо билковите превръзки на Тианде помогнаха на хиляди жени да бъдат здрави

Защо билковите превръзки на Тианде помогнаха на хиляди жени да бъдат здрави

Руската компания Тианде, която предлага богата гама продукти по рецепти на тибетски лечители, има в асортимента си хитов продукт, който става все по-популярен сред българските жени – дамски билкови превръзки. И те, изцяло са съобразени с тайните на древната китайска медицина, в състава си имат билки, набрани в района на Тибет.

Но не това е най-важното за тяхното уникално действие!

Защо превръзките на Тианде работят. И правят жените, които ги ползват по-здрави и щастливи.

Отговорът отново идва от древен и мистичен Китай.

В онези далечни времена, в страната на Жълтия император, избирайки булка, китайските мъже с особено внимание подхождали към нейното здраве. Защото то било главен показател за бъдеща съпружеска състоятелност. Дори намек за незначителна болест можел да развали предстоящия брак. Жената трябвало да има достатъчно от енергията ин, за да нахрани с него мъжа: да му даде енергия и здраве. Затова от самото детство родителите пазели здравето на дъщерите си, ползвайки целителната сила на билките. Не е случайно че Китай е най-гъстонаселената държава, която не знае  демографски проблеми.

Китайските лечители смятат половите органи за корените на живота, които са съединени с всички други жлези и органи. От едната страна китайската медицина разглежда слабините като сложен механизъм, който работи  подобно на помпа, позволяваща на жизнената енергия или да се натрупва в тялото или да изтича от него. Силните мускули на слабините осигуряват нормалното положение на всички вътрешни органи. Ако мускулите са отпуснати, вътрешните органи нямат опора, започват да се смъкват и да се измъчват едни други, което има последици като застоен ефект, натрупване на токсини и деградация на органите от малкия таз. От друга страна това е един от най-силните енергийни центрове, в който е съсредоточено голямо количество биоактивни точки. Такъв поглед към здравето на репродуктивните органи е позволил на лекарите от Китай да разработят уникален арсенал от целебни средства за съхранение на здравето.

Превръзките на TianDe са преди всичко сух фитокомпрес и след това са висококачествени хигиенични средства. Повърхността на превръзки на TianDe се състои от натурален памук и има много висока степен на хигроскопичност, което предотвратява появлението на раздразнения, парене и сърбеж. Превръзките оказват двойно действие на организма: първото е  арома- и фитотерапевтично действие, а второто е енерготерапевтично.

istoriq-na-bilkoterapiqta-v-tradicionnata-kitaiska-medicina

Западната и китайската медицина

Основната разлика между китайската и западната медицина състои  в това е,  че китайската разглежда човека като част от природата, как едно цяло, оттук и целият подход към въпросите за здравето. Китайските лекари не лекуват отделни органи или болести, а изследват състоянието на целия организъм, вътрешните взаимовръзки, и въздействат на самата причина за недъга, а не на нейните последици. Хармонията е основата, на която се крепи цялата философия на китайската традиционна медицина. Хармонията на човека е хармонията на взаимодействие на човека  с природата.

Меридиани на жизнената енергия

Цялата сложна структура на човешкия организъм, съгласно теорията на китайската медицина е свързана с жизнената енергия (на китайски  — ци). Освен това самият човешки организъм се намира в непрекъсната връзка с околната природа и е част от нея. Жизнената енергия възниква в процеса на взаимодействие на организма с околната среда. Цялата същност възниква от ци, и всичко живо зависи от ци. Движението на ци се осъществява в организма по енергетични канали (меридиани). Съществуват 12 основни миридиани, по които енергията се движи в тялото на човека, и 8 допълнителни. Ци, пронизваща човешкото тяло, ще бъде полезна и действена само в този случай, когато всеки орган е пълен със своето ци и тя не преминава в друг орган.

Меридианите на женското здраве

През областта на слабините преминават 2 допълнителни меридиани  — Джун Май и Жeн Май, наричат ги още и „чудесни меридиани“.

Те имат особено мощна „отвeждаща сила“, като регулират кръвотворната функция на организма и по най-добрия начин се проявяват при тежки паталогии.

Джун Май има широки връзки с всички основните меридиани, „контролира” всички ян-меридиани и е нещо като техния „Капитан ян”.

Жен Май господства над всички ин-меридиани и е нещо като техния „Главен ин”.

Меридианите Жен Май и Джун Май се отнасят към съдовете на матката, тясно свързани с менструалния цикъл, бременността и раждането при жените и опазването на квинтесенцията цзин (първична и придобита ци на бъбреците) при мъжете. При поява в организма на паталогичен процес, когато системата на циркулация на енергия в основните меридиани не се справя с възникналите нарушения, тези меридиани осигуряват на организма ново ниво на енергетични връзки.

shema

Върху „чудесните меридиани” се намират биологично активните точки, които мощно въздействат на състоянието на организма и които широко се използват в акупунктурата. Най-известни са три от тях. Те са най-важните енергетични центрове.

Точка ци-хай е се намира под пъпчето на разстояние от два пръста. Тя е една от най-важните точки при лекуването на болести, предизвикани от нарушение на ци.  Нормализирането на състоянието на ци чрез въздействието на точка ци-хай способства за нормализация на състоянието  на кръвта.  Ци-хай е най-важната общоукрепваща точка, на която въздействат за възстановаване на ян, за нормализирането на ци и кръвта. Въздействие върху нея се прави при импотентност, полюции, нощно напикаване, смъкване на стомаха, пролапс на дебелото чрево, задух, отслабване, болки в кръста, проблеми със съня, проблемно уриниране, задръжка на урина, воднянка, отоци, запек, диария, хълцане, главоболие, аменорея, течения, безплодие, смъкване на матка, болезнена менструация, маточни кръвотечения.

Точката Гуань Юан наричат „дворец на яйчниците”, това е втори по своята значимост енергетически център за жените, който се намира между яйчниците. Лесно е да намериш тази точка: поставете дланта си на корема с палец към пъпчето. Точката се намира точно под кутрето по права линия от пъпчето на дълбочина един и половина инча, точно тук се съхранява първичната ци. Те е централна точка, която способства за възстановяването на първичната ци.  Тази точка е пресечно място на съдовете Жен Май и трите ин-канала за крака. Съдът Джун Май започва в Гуан Юан. Точката Гуан Юан нормализира състоянието на съдовете Жен Май и Джун Май, активизира се при лечението на заболявания на половата сфера.

Хуей Ин  е акупунктурна точка , която има много имена -”среща ин”, „пресичане на ин”, „морско дъно”, „пещера за срещи на силите ин”, „вратата на живота и смъртта”, „центъра за сила”.  Намира се в самия център на слабините, по средата между две основни врати на човешкото тяло (половите органи и ануса), малко по-надолу под повърхността на кожата.  Представлява връзка от полови нервни окончания.  Тя е средоточие на повечето ински канали, мястото на студената енергия ин, точката за събиране на цялата енергия ин, най-ниската точка за събиране на енергия в коремната кухина. Чрез точка Хуей Ин енергията ин, енергията на земята, влиза в тялото ни. Точката свързва помежду им най-висшата точка на тялото с най-ниската и е централната точка за съединението на кръстовището от пътища за предаване на енергия между темето, чрез което в тялото се попива енергията на Космоса и стъпалото, чрез което тялото поглъща  енергията на земята. Точка Хуей Ин  явява се „врата”, чрез която енергията влиза и излиза от тялото.  Тя е една от най-важните точки на любовта, работата с Хуей Ин стимулира ерекцията при мъжете и пробужда желанието при жените.  От нея цялото тяло получава обновяване и подмладяване. И не на последно място, точка Хуей Ин е място, където се събира зараждащата сила., нея произтича смелостта, способстваща управлението на мислите, блестящия външния вид, подмладяването и здравината.

В слабините също така се намират рефлекторните зони, които оказват влияние на функционалността на главния мозък, сърце, стомах, бял дроб, корем, черен дроб, бъбреци, надбъбречната жлеза, пикочния мехур, половите органи, щитовидна жлеза, хипофиза, епифиза.

От гледната точка на китайската медицина билките, които се намират в дамските превръзките, „пречистват застоя, загряват меридианите, отстраняват влагата, загряват студа, раздвижват ци и кръвта, произвеждат хармонизиращ ефект”.

Растителните екстракти, които се съдържат в превръзките, въздействат на биоактивните точки на рефлекторните зони и чрез тях на целия организъм.

Компания Тианде предлага няколко вида билкови превръзки:

Фитокомпрес „Енергия на живота“ – най-силни като дейстнвие, единична опковка, съдържат екстракт от етерични масла на 38 билки.

Фитокомпрес „Нежна грижа“– по фин и деликатен вариант на „Енергия на живота“

ерия лечебно-профилактични превръзки „Енергия на билките“– съдържат ежедневни превръзки, и предвръзки за критични дни и нощи. Съдържат екстракт от 49 билки.

-Серия „Нефритена свежест“ – богато разнообразие от ежедневни, за критични дни и нощи превръзки, съдържат екстракт от 19 билки . Подходящи за постоянна употреба.

 

3

 

 

Share this post

Comments (3)

 • INCINUR Reply

  Zdr .Izkam da popitan za kakvo pomagat nau vece.

  ноември 8, 2017 at 6:27 pm
  • Жани Станкова Reply

   Здравейте. Превръзките са задължителен елемент в профилактиката на гинекологи
   ни заболявания. Изключителни ефикасни са и при течение, кисти, болезнена или нередовна менструация. Разработени са в партньорство с лекари от министерството на здравеопазването в Китай.

   ноември 8, 2017 at 6:31 pm
 • Зоя Reply

  Здр искам да попитам дали ще ми помогнат за раничка на шийката на матката и кой превръзки са подходящи те са няколко ,също така искам да знам колко време ще ги използвам „

  април 21, 2020 at 8:38 pm

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *